Bispehaven

Stop nedrivninger af almene boliger i Bispehaven

På onsdag d. 1.12. behandler byrådet i Aarhus forslaget om nedrivning af 6 boligblokke i Bispehaven – med 318 nyrenoverede lejligheder af god kvalitet. Som det eneste parti i Aarhus byråd, har vi i Enhedslisten konsekvent vendt os mod den diskriminerende såkaldte ghettopolitik, der står bag de massive nedrivninger af almene boliger både i Bispehaven og i Gellerup-Toveshøj.

Pressemeddelelse, 30.11.2021, Enhedslisten i Aarhus Byråd, Viggo Jonasen byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus og formand for Teknisk Udvalg, og Laura Bryhl, kommende byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus og forperson for Teknisk Udvalg.

Nedrivningerne sker på baggrund af kategoriseringer af mennesker som ”ikke vestlige” og folk udenfor arbejdsmarkedet. Det tager vi fortsat stor afstand fra, for det er helt uforståeligt for os, at man vil rive gode almene boliger ned, fordi man er utilfreds med, hvem der bor i dem.

Derudover står vi overfor en akut mangel på billige boliger i Aarhus kommune. Planerne om nedrivninger er i direkte modstrid med den ambition om flere billige boliger i Aarhus kommune, som flere af partierne deler, og som vi har hårdt brug for.

Samtidig står vi midt i en klimakrise, hvor vi som kommune skal gøre alt hvad vi kan for at minimere vores klimaaftryk. Her er nedrivningerne kun med til at bidrage til en endnu større CO2 udledning.

Vi appellerer derfor til, at man stopper de diskriminerede og klimaskadelige nedrivninger af almene boliger og i stedet støtter beboernes kamp for deres hjem.

Se dagsorden for byrådsmødet d. 1.12., sagerne 22 og 23: