Else Kayser og chefjordemoder Joan Dürr på Aarhus Universitetshospital

Bak op om hospitalets personale – staten må betale

På tirsdag d. 28.5. kl. 16 vil personale på Aarhus Universitetshospital danne en menneskekæde rundt om supersygehuset i Skejby. Dels for at bevare deres arbejdsplads, som et godt sted at arbejde, og dels for vores allesammens sundhed og fortsatte fremragende hospitals-behandling.

Jeg vil opfordre til, at alle bakker op om personalet.

Debatindlæg, 26.5.2019, Else Kayser, folketingskandidat for Enhedslisten i Østjylland og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland

På regionsmødet i onsdags fik vi udskudt en del af besparelserne. Men der skal stadig spares 425 mio. kr. – over de næste fire år. Alene flytning og ibrugtagning har kostet 1 mia. kr. der ikke var i budgettet. Situationen er så alvorlig, at hårdtarbejdende og velkvalificeret arbejdskraft må afskediges, mens det tilbageværende personale presses yderligere. Det er ikke rimeligt. Og det kan medføre at patienter skal sendes på privathospital med øget udgift for regionen.

Landets øvrige supersygehuse kan se frem til de samme problemer og dermed følgende besparelser. Derfor stiller Enhedslisten i Folketinget krav om, at sparekravene til supersygehusene skal revurderes. Vi vil ikke stemme for en kommende økonomiaftale mellem Danske Regioner og regeringen, uden at problemerne er løst.

Jeg har selv besøgt Aarhus Universitetshospital flere gange i den seneste tid. Som andre østjyder er jeg stolt af, at vi i Aarhus har et hospital i international klasse, som samtidig er lokalt hospital for aarhusianerne. Det skal vi bevare. Og jeg ved, at personalet og ledelsen arbejder hårdt og målrettet for at hospitalet i første række skal være til for patienterne. Der er jo en grund til, at det mange år i træk er præmieret som patienternes foretrukne hospital.

På det seneste har jeg oplevet en større og større frustration og usikkerhed hos både personale og ledelse over de nye besparelser og fyringer. Rigtigt mange føler, at der lades hånt om deres store og engagerede indsats. Det kan vi altså ikke være bekendt.

Som politiker, men også som almindelig borger og patient i Aarhus, vil jeg på tirsdag d. 28.5.  tage personalet i hånden og være en del af menneskekæden rundt om Aarhus Universitetshospital.

Jeg vil opfordre alle andre til at gøre det samme, så vi kan sende et klart og tydeligt signal til Christiansborg om, at en kommende ny regering må træde til og betale flytteregningen.