Lone Norlander

Normering i daginstitutioner – vi ved det jo godt!

Bedre normering i daginstitutionerne. Sådan lyder kravet ved demonstrationer i 34 byer landet over lørdag d. 6. april. Enhedslisten forstår forældrenes bekymring, og støtter fuldt ud kravet om bedre normering i daginstitutionerne, hvilket vi i Aarhus Byråd har kæmpet for i årevis, desværre forgæves.

Debatindlæg, 3.4.2019, Lone Norlander, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, medlem af Børn- og Ungeudvalget.

Vores børn, forældre, bedsteforældre, pædagoger og forskere har i rigtig mange år gjort opmærksom på, at der er et kæmpe problem i den udvikling, vi har set på daginstitutions- og klubområdet.

Der er blevet færre og færre voksne til at være sammen med vores børn.

Det har nu nået et smertepunkt hvor forældrene siger fra. De har derfor indkaldt til demonstrationer i foreløbig 34 byer i hele landet lørdag den 6.4.

Enhedslisten bakker 100 % op om forældrenes bekymring og forventer af den nye regering, at der følger handling bag Alt for lang tids offentligt omsorgssvigt.

Vi ved at børn udvikler sig ved samvær, samtaler og omsorg.

Der har i alt for lang tid været fokus på strategier, udviklings-målsstyring, projekter og andet voksen-relateret fokus.

Vores børn savner nærværende voksne, der har tiden og roen i en børnegruppe, hvor der er tænkt en ordentlig normering ind, en tilstedeværelses normering, som sikrer at de voksne, der er sammen med børnene, reelt har tiden til det livsvigtige nærvær.

Vi ved det jo godt, og jeg håber, at politikerne vil lytte og sørge for en mere ansvarlig forvaltning af fællesskabets ressourcer, til gavn for vores børn.

Debatindlægget i Århus Stiftstidende

Enhedslisten har i flere år, ved de årlige budgetforhandlinger i Aarhus Byråd, foreslået bedre normeringer i de aarhusianske daginstitutioner, især for de 0-2 årige. Det foreslog vi til kommunens budget for 2015, 2016, 2017 og 2018, men forslagene kunne desværre ikke få flertal i byrådet. Til budgettet for 2019, blev det ikke foreslået, da der fra starten var lagt op til kæmpestore millionbesparelser.