Urimeligt pres på forældre: Pas selv jeres børn!

Der er skåret for hårdt ned på personalet i daginstitutionerne i Aarhus, når personalet i en SFO i Aarhus nu må gribe til at indkalde forældrene til at passe børnene, sådan som det fremgår af en henvendelse til Enhedslistens byrådsgruppe fra forældre ved SFO i Holme.

I en skrivelse fra SFO-lederen opfordres forældrene til at enten holde deres børn hjemme eller også komme og deltage i pasningen af dem. Det drejer sig om en hel dag, hvor der ikke er undervisning i skolen, da personalet skal sætte sig ind i den nye skolelov.

SFO holder åbent hele dagen. Men SFO-lederen opfordrer i skrivelsen til to ting:
“For det første vil jeg appellere til, at de der har muligheden for at finde på noget andet den dag, vil gøre det.”
“Dernæst vil jeg høre, om der er forældre, der har mulighed for at hjælpe til i SFO. Andre steder har jeg hørt om dage, hvor det har været en succes med forældrehjælp, så hvorfor ikke her?”

Forældre-reaktionen er følgende: “Dels lægger man et helt urimeligt pres på folk, for at holde deres børn hjemme, som vel at mærke har betalt for et pasningstilbud, og dels vil der tilsyneladende ikke være uddannet personale tilstede,” skriver en mor til et barn i SFO.

Enhedslisten synes, det er nedslående, at forældre presses på denne måde, og at SFO-ledelsen i frustration over nedskæringer og besparelser må gribe til sådan noget.

“Besparelserne på daginstitutionerne er altså gået for vidt, når vi nu oplever, at forældre presses til enten at holde deres børn hjemme eller også deltage i pasningen af dem i SFO’en. Det er altså ikke rimeligt. Mange forældre vil ikke have mulighed for hverken det ene eller det andet, og dermed lægges et urimeligt pres på dem,” siger Maria Sloth, Enhedslisten, formand for Børn- og Ungeudvalget i Aarhus.

“Dette er heldigvis ikke hverdag i Aarhus. Men der må aldrig nogensinde være så få på arbejde i daginstitutionerne, at forældre må træde til,” tilføjer Maria Sloth.

Hun vil nu bede Børn- og Unge forklare, om dette er noget, der findes udbredt i Aarhus Kommune, altså at forældre presses til selv at være med til at passe deres børn eller holde dem hjemme. Hvis det er tilfældet, må det stoppes, og der må tilføres flere midler, så personale-situationen ikke er så presset.