Skattelettelser eller grøn vækstplan.

Regeringen vil forbedre vilkårene for virksomhederne ved at slække på miljøkravene. Især sænkningen af CO2-afgiften og de droppede kørselsafgifter for lastbiler vil medføre et øget udslip af CO2. Klimaet er den store taber, og det er vanskeligt at se, hvordan regeringen vil leve op til sin målsætning om 40 pct.reduktion af CO2 i 2020.
Lastbilsafgiften, som blev indført af VK og forhøjet af regeringen sammen med Enhedslisten i finanslovsaftalen for 2012 foreslås nu droppet. Dermed forsøger regeringen at snyde Enhedslisten og lave et aftalebrud, som koster statskassen ca. 1,5 mia. kr. om året.
Aftalebruddet vil betyde at transport med lastbiler fortsat ikke skal betale for de omkostninger, de påfører samfundet i form af trængsel på vejene, vejslid, ulykker, forurening med CO2 og sundhedsskadelige partikler. En beregning foretaget af DTU transport viser, at for hver kilometer, lastbilerne kører, betales der 1,12 kroner i afgifter. Men samtidig påfører lastbilerne samfundet skader for mellem 3,38 og 6,12 kroner pr. kørte kilometer.

Skatte- og afgiftssænkningerne på 60 mia. kr. i årene 2014-2020 er ulighedsskabende og miljøskadelige. Selv med regeringens egne tal kommer der meget få job ud af det og faktisk også forbavsende få investeringer. Regeringen har tilsyneladende glemt, at høje miljøkrav tidligere har fungeret som en drivkraft, der har bragt danske virksomheder i front, når det kom til innovation og udvikling af miljørigtig teknologi. Noget der har sikret os en markant styrkeposition globalt set og skabt tusindvis af danske arbejdspladser. 
Den miljøfjendske linje er gennemført, idet håndværkerfradraget nu vender tilbage i den tidligere regerings oprindelige version uden energikrav, med tilskud til boligejeres køkkener, spabade og carporte. Skattelettelser til erhvervslivet betalt med forringelser af SU, nedskæring i kontanthjælp og 2,6 mia. mindre til kommunerne kan Enhedslisten på ingen måde støtte. Er der ingen grænser for, hvor blå en politik regeringen vil føre?

Søren Egge Rasmussen Folketingskandidat for Enhedslisten.