Stop truslerne mod Gellerup-beboerne

PRESSEMEDDELELSE: Enhedslistens folketingsmedlem og socialordfører Line Barfod er stærkt fortørnet over det pres som fra politisk hold bliver lagt på beboerne i Gellerup, for at få dem til at stemme for helhedsplanen.
 

 
Hun henviser blandt andet til udtalelser fra den konservative Marc Perera Christensen. 

Line Barfod udtaler:

– Jeg opfordrer kraftigt til, at medlemmer af Århus Byråd straks stopper deres trusler mod beboerne i Gellerup, om at de vil blive ramt af alskens ulykker, hvis de stemmer nej til forslaget til helheds-plan. Byrådet burde være de første til at forsvare beboerdemokratiet og sikre at beboerne åbent kan diskutere, hvilken fremtid de ønsker for deres boligområder.

– Det er foragt for beboerdemokratiet, når bl.a. rådmanden truer beboerne med regeringens ghetto-udspil. Rådmanden burde forsvare det lokale demokrati, frem for at prøve at tilkalde styrker fra Christiansborg.

– Hvis regeringen vil fratage beboerne deres ejendom, så er det ekspropriation og skal vedtages med kvalificeret flertal i folketinget. Det er svært at forestille sig at det kan ske.

– Enhedslisten arbejder aktivt både i Folketinget og i Århus for at indsatsen i udsatte boligområder skal tage udgangspunkt i og ske sammen med de mennesker, der bor i området.

– Vi ønsker en helhedsplan, der udarbejdes sammen med beboerne. En helhedsplan der sikrer ved-ligeholdelse af boligerne, udenomsarealer og forsamlingslokaler. En helhedsplan der styrker dagin-stitutioner, klubber, væresteder, fritids- og sportsfaciliteter for blot at nævne nogle af de mange al-ternativer til nedrivninger og salg.

Yderligere kommentarer:

Line Barfod: 3337 5001