Lone Norlander og Keld Hvalsø

Enhedslisten vil have budgetforliget genåbnet

Et sparekatalog, på socialområdet med titlen ”balanceplan” er sendt i høring. Enhedslisten foreslår de øvrige byrådspartier at budgetforliget genåbnes.

Pressemeddelelse, 14.01.2020, Keld Hvalsø og Lone Norlander, Enhedslisten i Aarhus Byråd

I anledning af at den såkaldte “balanceplan” med besparelser er sendt til høring, vil Enhedslisten genåbne budgetforliget. Det skal give byrådet mulighed for at kigge på andre steder, hvor der kan skabes balance på socialområdet, således at der kan blive rettet op på urimeligheder.

”Det er ikke rimeligt, at det er de mest udsatte og sårbare i vores kommune, der igen skal betale for at få balance i økonomien.” siger Lone Norlander Smith, gruppeformand for Enhedslisten i Aarhus byråd.

Og tilføjer:

”Vi har desuden en stor bekymring for det øgede arbejdspres, der som følge af disse besparelser vil være for vores ansatte på området.”

”Vi modtager hele tiden henvendelser om at loven på sociale område ikke overholdes, og at der ikke kan leves op til servicebehovene hos de mest udsatte borgere. Med planen står det klart også i forvaltningens egen kommentering, at det, vi i dag ser, er slemt, ser ud til at bliver være.”

Denne balanceplan med besparelser i 2020 vil få kraftige eftervirkninger i årene frem, derfor ønsker Enhedslisten en anden finansiering.

Læs om budgetforliget på Aarhus kommunes hjemmeside.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 81 = 82