Bevar byens billigste hostel

Enhedslistens foreslår at forlænge kontrakten med City Sleep-in i Aarhus for at bevare en vigtig del af byens kulturmiljø.

Pressemeddelelse, 29.1.2020, Enhedslisten i Aarhus Byråd

En beslutning fra Aarhus Byråd betyder, at det bevaringsværdige hostel City Sleep-in står til at skulle sælges. Keld Hvalsø, byrådsmedlem for Enhedslisten, foreslår at forlænge kontrakten med 10 år, for at bevare det velfungerende hostel i Havnegade.

”City Sleep-in er en del af det århusianske kulturmiljø og har været det i mange år. Virksomheden drives med succes, løfter et stort socialt ansvar og bidrager til det Aarhus vi kender og elsker”, siger Keld Hvalsø, der er formand for byrådets tekniske udvalg.

Byrådet har ellers vedtaget, at alle kommunalt ejede ejendomme skal sælges, hvis de ikke tjener et kommunalt formål. Det er på baggrund af den beslutning, at City Sleep-in nu er i fare for at skulle lukke. Det, mener Keld Hvalsø, er en skam. Han synes, City Sleep-in tjener et vigtigt formål særligt for de unge mennesker, der vil besøge Aarhus. Hostelet tilbyder nemlig ekstraordinært billig overnatning centralt i byen.

”Det er vigtigt for Aarhus, at vi også i fremtiden kan have små tilbud til unge og mennesker uden stor økonomisk formåen, der gerne vil besøge vores by,” siger han.

Keld Hvalsø foreslår at give City Sleep-in 10 års forlængelse af deres kontrakt, for fortsat at give det århusianske hostel de bedste muligheder.

”Hvis City Sleep-in skal udvikles, skal de have en forlængelse af en vis årrække og ikke bare forlænges med et par år ad gangen. Derfor skal City Sleep-in have et perspektiv, der gør, at en god virksomhed kan udvikles til fortsat at være til gavn for Aarhus og de mange, vi gerne for en kortere stund vil dele vores by med,” mener Keld Hvalsø.

Klik her for at læse andre nyheder fra Enhedslisten.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 4 = 6