Tørklæde-forbud er en hån mod loyale medarbejdere

Det er en hån mod mange ansatte i Sundhed og Omsorg i Aarhus, at rådmand Jette Skive støtter et forslag fra sit parti, Dansk Folkeparti, om at forbyde offentligt ansatte at bære tørklæde på arbejdet. Rådmanden bør respektere kommunens medarbejdere.

Debatindlæg, 12.2.2019, Lone Norlander, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten

Dansk Folkeparti har i Folketinget stillet forslag om et forbud for alle offentligt ansatte mod at bære religiøs hovedbeklædning på arbejde. I Stiftens debatspalter har en afdelingsleder ved Aarhus Kommune spurgt Dansk Folkepartis medlemmer af Aarhus Byråd, om de støtter forslaget. Til dette har Jette Skive svaret: ”Selvfølgelig støtter vi forslag fra Dansk Folkeparti, DF, da vi er DF’er.”  

I Enhedslisten mener vi, at rådmanden klart bør tage afstand fra dette forslag, af hensyn til sine ansatte og trivslen i Sundhed og Omsorg. Forslaget er nemlig diskriminerende overfor en stor gruppe loyale medarbejdere, der i årevis har passet deres arbejde til stor gavn for mange aarhusianere.

Rådmanden bør irettesættes, da hendes holdning til sine ansatte er i direkte i modstrid med Aarhus Kommunes personalepolitik. Den bygger nemlig især på troværdighed, hvor ledere, medarbejdere og kolleger har tillid til hinanden, og på respekt, hvor mangfoldighed og rummelighed betragtes som en styrke.

Tillidsrepræsentanter i Sundhed og Omsorg er i Stiften gået i rette med Jette Skive således: ”Vores kollegaer er professionelle og fagligt kompetente hver og en, det burde være i fokus hos rådmand Jette Skive og ikke alt muligt andet irrelevant som tørklæde eller ej. I stedet for at sætte nogle medarbejdere uden for burde der fra Jette Skive lyde en stor tak til alle vores kollegaer for deres store daglige indsats.”

Enhedslisten bakker op om disse synspunkter. Rådmanden bør udvise respekt. Det er en skændsel, at hun på denne måde har valgt at ”føre krig” mod en stor gruppe ansatte i sin afdeling. Det er yderst skadeligt for trivslen i afdelingen, og så er det direkte dumt, fordi det lægger hindringer i vejen for fremtidig rekruttering af medarbejdere, som vi vil få hårdt brug for.

Debatindlægget i Århus Stiftstidende