Nikolaj Villumsen slog ørerne ud i Gellerup

Udsatte boligområder som Gellerup bliver tit omtalt dårligt og nedsættende. Men sådan var udgangspunktet ikke, da folketingsmedlem Nikolaj Villumsen, Enhedslisten, besøgte Gellerup mandag d. 2. februar, for at blive klogere på, hvad der sker i området.

“Beboerne i Gellerup bliver ofte negativt stemplet, som regel på grund af deres etniske baggrund eller religion. Den slags bryder jeg mig ikke om,” siger Nikolaj Villumsen, som sammen med byrådsmedlem Peter Bonfils og folketingskandidat Anne Hegelund havde en indholdsrig dag i Gellerup.

Politiet på den lokale politistation fortalte om deres succes med dialogbaseret politiarbejde, om samarbejde med andre myndigheder og foreninger, og om den troværdighed de har opået. Kommunalt ansatte, der til daglig arbejder med børn og unge, samt med områdets udfordringer og udvikling, viste rundt og fortalte om Gellerups unikke brede samarbejde.

Hos Brabrand Beboerforening blev der fortalt om helhedsplanen, af en repræsentant fra bestyrelsen og fra Gellerupparken, og politikerne fik en indføring i arbejdet med den boligsociale helhedsplan. Dagen sluttede med livsglæde og store smil hos Cirkus Tværs.

“Jeg er imponeret over det store engagement og den store indsats, der gøres af rigtigt mange i Gellerup for at forbedre området og løse nogle af dets problemer. Der er sociale- og integrations- problemer, der skal løses. Men hold da op, hvor er der meget gå-på-mod, hos ansatte og hos frivillige fra de mange foreninger. Og hvor er det flot, at der er sådan et bredt og tæt samarbejde i området,” siger Nikolaj Villumsen, der ved besøget fik flere konkrete forslag, han har taget med sig til Christiansborg.

Ved det kommende folketingsvalg er Nikolaj Villumsen Enhedslistens spidskandidat i Østjyllands Storkreds. Selvom han er mest kendt for sin jævnlige optræden i medierne, fra Christiansborg, så er han på hjemmebane i Aarhus, hvor han er født og opvokset.