Enhedslisten bryder Palæstina-censur

Fra mandag d. 8. juni kan århusianerne se et budskab i gadebilledet, som blev bort-censureret i København. Det er budskabet: “Boykot bosættervarer – Anerkend Palæstina”, som Enhedslisten har købt plads til i 14 dage på en bybus i Aarhus på linie 4A.

Pressemeddelelse 8.6.2015. Nikolaj Villumsen.

“Det er yderst glædeligt, at århusianerne kan få mulighed for at se det budskab, som blev censureret af Movia og fjernet fra busserne i København,” siger Nikolaj Villumsen, spidskandidat for Enhedslisten i Aarhus.

I Aarhus Byråd har Enhedslisten stillet forslag om boykot af ulovlige israelske bosættervarer, hvilket er helt på linje med Aarhus Kommunes indkøbs- og investeringspolitik. Også i den igangværende valgkamp mener Enhedslisten, det er vigtigt at sætte fokus på dette. Derfor reklamen på bybussen, som i 14 dage kan ses i gadebilledet i Aarhus.

De israelske bosættelser er ulovlige ifølge international lov, og den danske regering har sammen med 16 andre EU-landes regeringer opfordret deres borgere og virksomheder til ikke at handle med israelske eller andre selskaber, der arbejder på de besatte palæstinensiske områder. Men den danske regering vil ikke anerkende Palæstina.

“Det er virkelig skuffende. Danmark bør anerkende Palæstina, sådan som Sverige og andre europæiske lande har gjort det. Vi vil med busreklamen her i valgkampen gøre opmærksom på, at dette er en vigtig sag for Enhedslisten,” siger Nikolaj Villumsen.