EL slås for flere pædagoger til de mindste børn

For de 0-2 årige børn er voksenkontakt afgørende vigtig. Det viser forskning. Derfor synes vi i Enhedslisten, det er meget glædeligt, at byrådet nu har mulighed for at bruge mere end 15 mio. kr. ekstra om året på netop dette. Sagen er på byrådsmødet onsdag d.4.2.

Debatindlæg: Byrådsmedlem Maria Sloth

Pengene er afsat i Finansloven, efter et hårdt pres fra Enhedslisten, der havde dette som et centralt krav. I hele landet er der afsat 500 mio. kr. til 1500 flere pædagoger i daginstitutionerne.
  Også her i Aarhus har vi i Enhedslisten kæmpet for flere pædagoger i daginstitutionerne, især til de 0-2 årige. Ved budgetforhandlingerne i efteråret var dette et af vores vigtige krav. Men et flertal i byrådet var imod. Ved hårdnakket at holde fast i vores krav, fik vi dog noget med i budgetaftalen. Det var, at ud af de 8,5 mio. kr. til sundhedsfremme og pædagogiske indsatser, bliver de 5 mio. kr. brugt til pædagogisk personale, mens resten går til sundhedsplejersker.
  I Aarhus er det foreslået, at de godt 15 mio. kr. årligt bruges i daginstitutioner med 0-2-årige børn og målrettes et styrket samarbejde med forældrene. Der lægges desuden op til, at sikre flere pædagoger i ydertimerne. Alt dette er helt på linje med det, som Enhedslisten forsøgte at få med i budgetforliget. Så vi er umiddelbart meget tilfredse.
  Men er det nok? Er de 15 mio. kr. ekstra om året en stor nok investering i de børn, der skal vokse op og være med til at udvikle vores samfund. Det tvivler vi på. Så Enhedslisten vil også ved dette års budgetforhandlinger overveje at møde op med krav om ekstra penge til at gøre hverdagen bedre for byens yngste børn.