Stor tilfredshed med Ryanair beslutning

Kommunalt betalte flyrejser skal ikke bidrage til social dumping, sådan som det eksempelvis gør i flyselskabet Ryanair. Det spørgsmål satte Enhedslisten på dagsordenen i Aarhus Byråd i foråret, og nu er der flertal for dette i byrådet.

Pressemeddelelse 24.8.2015, byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils

“Vi er meget tilfredse med, at et flertal i byrådet bakker op om, at det skal være slut med at flyve med Ryanair for politikere og ansatte i Aarhus Kommune. Selskaber, der opfører sig som Ryanair, undergraver det danske arbejdsmarked, og beslutningen i byrådet er et vigtigt skridt i retning af at modvirke dette,” siger forslagsstiller Peter Hegner Bonfils.

Enhedslistens forslag gik ud på, at Aarhus Kommune følger sin egen indkøbspolitik, og at politikere og ansatte derfor kun anvender flyselskaber, som har overenskomstmæssige forhold og/eller har tilsluttet sig og overholder FN’s Global Compact.

Med dette på byrådets dagsorden har Socialdemokraterne stillet et ændringforslag: At Aarhus Kommune i forbindelse med rejser for kommunens politikere og ansatte anvender SKI’s rammeaftale vedrørende flyrejser på alle de destinationer og ruter.

Konsekvensen af dette forslag er det samme: At Aarhus Kommune dropper Ryanair.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard har da også for længst meldt ud, at Aarhus Kommune fremover kun benytter flyselskaber, som overholder gældende overenskomster og arbejdsforhold på det danske arbejdsmarked. Og at dette betyder, at Ryanair ikke er et selskab, som kommunen kan benytte.

“Vores forslag fører nu til en beslutning, som har betydning for at kunne bevare danske arbejdspladser og den danske model. Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med,” siger Peter Hegner Bonfils.

Sagen er på byrådets dagsorden onsdag d. 26.8.2015