Røde og gule kort skal ikke gives i pressen

Enhedslisten stiller forespørgsel i byrådet om kommunens personalepolitik på baggrund af udtalelser i pressen af rådmanden for Sundhed og Omsorg.

Pressemeddelelse 12.6.2015. Jette Jensen

Århus kommune har en personalepolitik, der skal sikre velfungerende arbejdspladser som en forudsætning for en god service for byens borgere. Personalepolitikken bygger på tre værdier: troværdighed, respekt og engagement. Kommunens arbejdspladser skal være kendetegnet ved, at der er gensidig tillid og respekt mellem ledere og medarbejdere.

“Men en sag for nylig har rejst alvorlig tvivl om, hvorvidt dette også gælder byens politiske ledere. Og det er stærkt bekymrende,” siger byråds- og magistratsmedlem Jette Jensen, der på denne baggrund har stillet forespørgslen til borgmester Jacob Bundsgaard.

Baggrunden er en pressemeddelelse udsendt af rådmanden for Sundhed og Omsorg, hvor råmanden varsler uanmeldte besøg på byens pleje- og ældrecentre for at kontrollere kvaliteten af den mad, der serveres for de ældre. Rådmanden varsler ligeledes, at der som konsekvens af de uanmeldte besøg kan blive tale om at uddele gule kort og det, der er værre.

“Det er er svært at forstå pressemeddelelsen anderledes, end at der er tale om fyringstrusler. For efter det gule kort er det jo det røde kort, der bliver givet. Enhedslisten finder ikke, at det er i overensstemmelse med Århus kommunes personalepolitik at annoncere fyringer i pressen eller i det hele taget at udøve en ledelse, der i modsætning til tillid kan betegnes som ‘ledelse gennem frygt’,” siger Jette Jensen.

Forespørgslen er på dagsordenen på det kommende byrådsmøde.