Bøgeskovhus skal tilbage til kommunen

Enhedslisten prioriterer meget højt, at der er ordentlige forhold for de ældre i Århus. Derfor foreslår partiet til årets budgetforhandlinger, at Bøgeskovhus føres tilbage til offentlig drift.

Pressemeddelelse 11.6.2015. Peter Hegner Bonfils.

Der har været massiv kritik af forholdene på Bøgeskovhus, der drives af det private firma Forenede Care. “Beboerne bliver ikke set som mennesker mere, de er bare numre”, lyder kritikken, der bakkes op fra flere officielle instanser. Embedslægen har konstateret, at beboernes sikkerhed er i fare, og Arbejdstilsynet har udstedt påbud.

“Profitjagten på Bøgeskovhus, er helt uansvarlig. Selv et nok så dygtigt personale kan ikke uden videre råde bod på hvad profitjagt fører til. Byrådet må gribe ind. Vi skal tage opgaven fra det private firma og føre den tilbage til kommunal drift. Det skal ske hurtigst muligt,” siger Peter Hegner Bonfils, formand for Sundheds og Omsorgsudvalget.

I Syddjurs Kommune er man på baggrund af tilsvarende kritik, på vej til at føre driften af Søhusparken i Ebeltoft, der også drives af Forenede Care, tilbage til kommunen.

“Rådmandens tavshed og passivitet kan ikke blive ved. Vi håber hun også i gerning vil bakke op om vores forslag til fordel for de ældre,” siger Peter Hegner Bonfils.

“Bøgeskovhus er et skræk-eksempel på, hvor galt det kan gå med udlicitering, som de borgerlige partier har som mærkesag. I Enhedslisten prioriterer vi tryghed for de ældre, og vi er modstandere af, at private firmaer får lov til at boltre sig på dette område i jagten på profit. Vi kan jo se, hvor galt det går,” siger Peter Hegner Bonfils.