Kampfly eller velfærd – værs’go og vælg!

Enhedslisten pepper Northside Festivalens indgang op med muntert politisk indslag

To store trolde vil foran indgangen til Northside Festivalen, lørdag eftermiddag, på en munter måde bringe et overset tema op i valgkampen. Det handler om valget mellem kampfly eller velfærd. Og de to trolde vil på stedet give alle mulighed for at vælge, på en aktiv måde.

Pressemeddelelse 12.6.2015. Nikolaj Villumsen

30 milliarder kroner er Folketingets partier fra SF til DF på vej til at spendere på 30 nye kampfly til én mia. kr. stykket. Enhedslisten siger NEJ. Vi vælger velfærd.

De to trolde vil stå på Søren Frichsvej, ved indgangen til Northside, lørdag kl. 14 og 16.

Troldene vil stå med to spande og en stak bolde. På den ene spand står der “Velfærd”, på den anden spand står der “Kampfly”. Alle der kommer forbi får mulighed for at smide en bold i den ene eller den anden spand, altså helt praktisk at foretage et valg.

“Vi hører dagligt, at der skal skæres i et nyt område af velfærden. Derfor virker det uforståeligt, at regeringen og de øvrige partier mener, at der er råd til at købe nye kampfly for 30 milliarder kroner,” siger Nikolaj Villumsen, spidskandidat for Enhedslisten i Aarhus.

Nikolaj Villumsen vil være ved velfærd / kampfly valget foran Northside kl. 14-16.

Diskussionen om de 30 mia. kr. til kampfly er af de øvrige partier blevet gemt væk og fortiet i valgkampen. Med dette anderledes politiske indslag foran Northside vil Enhedslisten på en munter måde sætte fokus på et politisk valg, der faktisk er ret alvorligt.

Enhedslisten ønsker at bruge pengene til at skabe nye job og forbedringer af velfærden. For prisen på bare ét kampfly kan vi få 4.747.774 besøg fra hjemmeplejen til de ældre. Eller 33 havvindmøller, der f.eks. kan dække Aalborgs energiforbrug i 20 år.

“Der er brug for velfærd, ikke våben,” siger Nikolaj Villumsen.