Peter Hegner Bonfils

Nej til gigant-udvidelse af Tangkrogen

Aarhusianerne elsker Tangkrogen. Det gør vi også i Enhedslisten, og vi siger nej til en gigant-udvidelse af området. Vi vil gerne være med til at forny og forbedre Tangkrogen, og her tager vi udgangspunkt i de planer, som den aktive borgergruppe har fremlagt.

Debatindlæg, 12.11.2017, Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus

Ingen tager længere afsæt i kommunens debatoplæg for Tangkrogen, det gør vi heller ikke. Det har borgernes indsigelser og den alternative plan fra borgergruppen ”Beskyt Aarhusbugten Nu” skudt ned.

Vores udgangspunkt for fornyelse og forbedring af Tangkrogen er det alternative forslag, som borgergruppen har fremlagt. Det betyder, at vi ikke går ind for en gigant-udvidelse af Tangkrogen, så vi er ikke tilhængere af at kaste en masse jord i bugten og forskyde kystlinjen dramatisk.

For os er det vigtigt, at Tangkrogens funktioner fortsat findes, og meget gerne med bedre plads og bedre forhold. Rensning af vores spildevand er uomgængeligt. Samtidig vil vi gerne kunne forbedre de rekreative områder, både de blå og de grønne, med respekt for områdets egenart og historie. Endvidere skal både lystbådehavn og de små joller på stranden have plads. Ja, kort sagt skal Tangkrogens mangfoldighed udvides og ikke begrænses, og vi ser gerne, at der bruges penge fra tilbagefaldsklausuler til at opnå dette.

Med udgangspunkt i borgergruppens oplæg kan der laves et rigtigt godt grundlag for en kommende beslutning. På den måde kan der skabes et fornyet, mangfoldigt og brugervenligt Tangkrogen til gavn for rigtigt mange aarhusianere.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + = 7