Underskriftsindsamling i Øgaderne


Der er igennem årene drevet en kraftig rovdrift på Århus midtbys parker, lufthuller og grønne oaser. Byggerier er skudt op i stedet, og vi er blevet flere beboere til at deles om de arealer, der er tilbage.

Kommunen har solgt ud af sine ejendomme. Mange forældre, såvel de der bor her, som de, der ikke gør, vil gerne have deres børn passet i midtbyen og der opleves derfor en mangel på daginstitutionspladser. Børneinstitutioner bliver nu bygget som storinstitutioner i op til 5 etager, hvor personalet bruger en rum tid på at vente på en elevator. Det at komme ud med en gruppe børn på legepladsen bliver så svært gennemførligt, at det yderst sjældent vil forekomme.

Enhedslisten er imod denne udvikling og har derfor i Århus Byråd senest talt imod børn- og ungeafdelingens RULL- planer for øgaderne.
Hvis planerne gennemføres vil Børnenes Hus i Hjortensgade blive nedlagt / flyttet til Sølystgade. Der vil blive opført daginstitutioner, boliger og et Beboerhus i flere etager i randen ved Sølystgade og Smøgen. Byggeriet vil være i flere etager. – Kommuneplanen tillader op til 5 etager. – Byggeriet vil tage lys og luft, og det sparsomme grønne areal, der er ved Beboerhuset, vil forsvinde.
Beboerhuset vil blive placeret på 4. sal og en lang række aktiviteter, der i dag har til huse i Beboerhuset i dag vil ikke mere være mulige at gennemføre.

Enhedslisten ønsker ikke storinstitutioner i flere etager og Enhedslisten vil bevare de grønne områder, Beboernes Hus og Børnenes Hus. Enhedslisten har foreslået, at der i stedet indrettes daginstitutioner i det tidligere Kunstnernes Hus, der er beliggende ved Børnenes Hus.

Sagerne drøftes for tiden i Kommunens Børn- og Ungeudvalg og kommer antagelig til beslutning i byrådet den 28. april.
Der er i øgaderne en heftig protestaktivitet for at forhindre planernes gennemførelse. Herunder en underskiftsindsamling mod planerne. Jeg opfordrer jer alle til at klikke ind på http://onlineunderskrift.dk/web/beboernes-hus og skrive under. Det har ingen betydning, om du bor i øgaderne eller udenfor.

For en grøn og luftig midtby

Hilsen
Solveig Munk