Anmeldelse af Århus Kommune

Pressemeddelelse: To byrådsmedlemmer i Århus anmelder deres egen kommune til Kulturarvstyrelsen på grund af de reklamebannere, der er opsat i forbindelse med årets Spot Festival. De vil have reklamerne væk fra Ridehusets mure. Denne gang bliver det ikke ved truslen. De to byrådsmedlemmer er formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø Nedergaard fra Enhedslisten, og medlem af teknisk udvalg, Ango Winther (S).


Forhistorien er, at de to byrådsmedlemmer allerede i begyndelsen af april truede med at gøre det samme.
Men efter at stiften.dk havde bragt nyheden om, at byrådsmedlemmerne var på vej med en anmeldelse, skete der ting og sager. Det lykkedes kulturrådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S) at overbevise dem om, at der på hans initiativ allerede er ved at blive lavet faste rammer for reklameophængningen på Ridehuset.

Varm luft

“Vi har rigtig mange gange brokket os over, at man bliver ved med at hænge reklamer ud på murene. Men på baggrund af rådmandens forsikringer valgte vi at trække anmeldelsen. Nu ser vi at det var varmluft. Derfor bliver det nødvendigt med en anmeldelse til Kulturarvstyrelsen,” forklarede Keld Hvalsø Nedergaard. Ango Winther og Keld Hvalsø Nedergaard sender nu brevet til Kulturarvstyrelsen. “Jeg synes, at de har været ualmindeligt langsomme i den forvaltning. Trods advarsler og indsigelser er man blot fortsat med at ødelægge bygningen,” siger Ango Winter, der beklager, at det er hans egen rådmand, det går ud over.

“Det her er en skandale, og vi miskrediterer altid gode arrangementer, der har svært ved at gøre opmærksom på sig selv. Jeg ved ikke, hvorfor det er så svært for forvaltningen, men nu gider vi ikke flere brudte løfter. Nu skal der handles,” forsikrer Keld Hvalsø Nedergaard.

For yderlige oplysninger: Ango Winther 27110809 eller Keld Hvalsø Nedergaard 2824 5824