Enhedslisten træt af politismøl

Pressemeddelelse: Enhedslistens tålmodighed med Østjyllands Politi er nu ved at løbe ud. Den seneste anstødssten er, at to fremtrædende ofre for nazistisk vold den dag i dag – over et halvt år efter overfaldene ikke har fået beskikket en bistandsadvokat, som loven ellers foreskriver.

Det drejer sig om folketingskandidat Sarah Victoria Bruun, der blev overfaldet den 27. sept. 2008. Og ARN-talsmanden Peter Hegner Bonfils, som brutalt blev overfaldet den 1. nov.

Over et halvt år efter må overfaldsofrene privat udrede psykologregninger (i begge tilfælde) og igen og igen udsætte en kompliceret tandlægebehandling (i det andet tilfælde). Alene pga. politismøl med at beskikke den fornødne advokatbistand, så erstatningssagerne ikke kan afklares.

– Jeg forstår ikke, hvilken interesse Østjyllands Politi kan have i at blokere, at sådanne ofre for nazi-vold ikke kan få deres erstatningskrav afklaret, siger Per Clausen, MF for Enhedslisten.

Det hører med til billedet, at både Sarah og Peter er fremtrædende kandidater til det kommende byrådsvalg, nemlig som hhv. nr. to og fem på Enhedslistens liste.

– Et nazistisk overfald er slemt nok i sig selv. Men skal man oveni bøvle med politiet om at få den erstatning, som man har krav på, hører alting op, slutter Per Clausen.

Per Clausen har taget sagen op i Folketinget med spørgsmål til justitsministeren. Den kommer i forlængelse af, at Østjyllands Politi også har nægtet Enhedslisten aktindsigt i sagen om de gentagne rudeknuserier sidste forår – hvilket også er ulovligt ifølge loven om aktindsigt.

Per Clausens spørgsmål til justitsministeren:

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Peter Hegner Bonfils, som blev brutalt overfaldet den 1. nov. 08 i Århus ikke har fået beskikket en bistandsadvokat og om ministeren mener, at denne afvisning af at beskikke en bistandsadvokat er i overensstemmelse med regeringens ønske om at yde maksimal hjælp til voldsofre

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Sarah Victoria Bruun, som blev overfaldet den 27. sep. 08 i Aalborg ikke har fået beskikket en bistandsadvokat og oplyse om det er korrekt, at politiet efterfølgende har opfordret hende til at afstå fra sin ret til advokatbistand samt oplyse om dette sagsforløb er i overensstemmelse med regeringens ønske om at yde maksimal hjælp til voldsofre.

Yderligere kommentarer:

Per Clausen
Tlf. 33 37 50 08

Læs mere her:
http://jp.dk/indland/aar/politik/article1686370.ece