Enhedslisten: 40% CO2-reduktion i 2020

Nyhed: Forslag fra Enhedslisten byrådsgruppe om CO2 reduktioner på mindst 40 % i 2020 bliver behandlet på byrådsmødet på onsdag.

I København skal der i december forhandles om en ny global klimaaftale, der skal fastlægge, hvor store de samlede globale reduktioner skal være.

– Princippet i aftalen i København bør være, at de rige lande tager lederskab og viser, at man er parat til at påtage sig betydelige reduktionsforpligtelser, og at man er parat til at lade reduktionerne ske nationalt.

– En af udfordringerne i forhandlinger er, at en række af de fattigste lande kræver og forventer, at de rigeste lande, som i høj grad har skabt klimaproblemerne, viser et godt eksempel ved at forpligtige sig til minimum 40 % reduktion i forhold til 1990.

– Århus Byråd har vedtaget at blive CO2 neutral i 2030. Uden at der er fastlagt bindende delmål. Det kommende klimatopmøde kan være en anledning til at fastsætte delmål og til at tilbyde at bidrage til løsningen af klimaproblemet.

– 1700 byer verden over arbejder med CO2 reduktioner, ofte mere ambitiøse end de nationale mål. Enhedslisten i Århus har stillet følgende forslag til behandling i byrådet onsdag den 4. november:

Århus kommune tilbyder at gennemføre CO2 reduktioner på mindst 40 % i 2020 i forhold til 1990 og dermed bakker op om, at Danmark kan være medvirkende til at opnå en aftale, hvor de rige lande bidrager væsentligt til at nedbringe CO2 udslippet.

Forslaget i detaljer i det vedhæftede

Bilag Størrelse
SAG 30 Byrådsmøde 4 nov.pdf 149.81 kB