Skræmmekampagne i Gellerup

LÆSERBREV: Medlemmer af Brabrand Boligforenings hovedbestyrelse og dens direktør, Torben Overgaard har det seneste år spredt frygt hos beboerne i Gellerup og Toveshøj for, hvad der vil ske, hvis beboerne stemmer nej til at lade et antal af deres boliger rive ned og til at lade andre boliger udstykke i ejerlejligheder.

Et paradoks er, at det er samme boligforening, der giver ”garanti for tryghed” til beboerne, hvis de stemmer ja. Et flertal af beboerne, har ved to tidligere lejligheder sagt nej til nedrivninger. Ved en underskriftsindsamling og på et afdelingsmøde. Nu skal beboerne igen stemme ved et afdelingsmøde den 16.12. Denne gang til en samlet dispositionsplan, indeholdende nedrivninger og salg. Boligforeningen giver indtryk af, at konsekvensen af et nej er, at der så kommer ”nogen” og gennemfører ”noget, der er meget værre”. Se bl.a. JPÅrhus den 4.12. 2010 og 6.12. 2010.Torben Overgaard senest med sine udtalelser til TV2-Østjylland den 1.12. På et spørgsmål fra journalisten om, hvad der sker, hvis beboerne stemmer nej til den fremlagte plan, svarer han: ”Så risikerer vi ikke at få indflydelse”.
Torben Overgaards store stygge ulv
Hvorfor beskriver boligforeningen ikke indholdet i den formodede trussel, så beboerne kan få lejlighed til at tage stilling til den ? Hvem er den store stygge ulv, der kan få selveste direktøren til at stikke poterne i vejret og kan sætte beboerdemokratiet ud af spillet ? Svaret er, at det er der ikke, nogen der kan. Det er lovfæstet i Lov om Almene Boliger, at det er afdelingsmødet, der beslutter om boliger skal sælges. Stemmer de fremmødte beboere den 15.12. og den 16.12., igen nej til Dispositionsplanen, kan hverken repræsentantskab, regering eller byråd lovligt gennemføre nedrivninger og salg af boliger i Gellerup. Truslen er altså uden indhold, og må opfattes som ren skræmmekampagne med det formål, at få beboerne til at stemme ja til de planer, som Brabrand Boligforening sammen med S-Sf og V-C -B i Århus Byråd, ønsker gennemført.
Stem nej
Enhedslisten vil have en ægte Helhedsplan udarbejdet sammen med beboerne. En helhedsplan med et socialt og retfærdigt indhold til gavn for de, der bor i Gellerup og Toveshøj nu. Det giver Dispositionsplanen ikke mulighed for. Planen tillader, at gode familieboliger rives ned og andre sælges. Enhedslisten vil i stedet have vedligeholdt boligerne, udenomsarealer , daginstitutioner og forsamlingslokaler, styrket klubber, væresteder, fritids- og sportsfaciliteter for blot at nævne nogle af de mange alternativer til nedrivninger og salg. Vi opfordrer beboerne til at møde op til afdelingsmøderne i Gellerup og Toveshøj og til at stemme nej til Dispositionsplanen.

Solveig Munk
Folketingskandidat for Enhedslisten

bragt i JP Århus 10-12 2010