Liv og glade dage på Pustervig

Torve er for mennesker – ikke for biler! Sådan var overskriften, da Enhedslisten Aarhus Midtby rykkede ud midt i juletravlheden i Aarhus lørdag formiddag d. 19. december.

Med røde julestjerner blev der i tre timer blokeret for de mange ulovligt parkerede biler, der normalt fylder torvet. Aktive medlemmer af Enhedslisten Aarhus Midtby serverede gløgg og æbleskiver samt snakkede med de forbipasserende. Desuden blev der sunget jule- og kampsange af Enhedslistens kor.

Gadeaktion, Enhedslisten Aarhus Midtby

Der blev delt løbesedler ud med opfordring til, at der sættes en effektiv stopper for bilparkering på Pustervig, da det faktisk er ulovligt. Mange af de forbipasserende tilsluttede sig ønsket om, at de ulovligt parkerede biler fjernes fra torvet, således at det kan blive et mødested for mennesker med forskellige muligheder for udfoldelse.

Mens der blev sunget, drukket gløgg og spist æbleskiver, blev der slået til lyd for Enhedslistens Aarhus Midtbys vision om en grøn midtby, som er bæredygtig, og hvor der er plads til mangfoldighed, til børn, unge og ældre.

Flere forbipasserende benyttede lejligheden til at skrive deres ønske for livet og udfoldelserne på torvet. Ønskerne blev hængt på det store juletræ, der var opstillet på torvet. Og det blev til en del gode og kreative ønsker.

Samlet var aktionen et udtryk for et stort ønske om, at der bliver givet plads til udfoldelse, til liv og glade dage på byens torve – for de er til for mennesker.

Links til Århus Stiftstidendes omtale af gadeaktionen på Pustervig:

http://stiften.dk/aarhus/vil-stoppe-ulovlig-parkering-paa-pustervig

http://stiften.dk/aarhus/pustervig-er-for-mennesker-bilerne-ud