Stop besparelserne inden de løber helt løbsk

Politikere i Aarhus Byråd, der stod bag spareforliget i efteråret, vil i den kommende tid skære hårdt og brutalt i velfærden i Aarhus. Det vil ramme udsatte grupper. Ja, mange, der i forvejen har det svært, vil blive ramt. Med disse nedskæringer kan meget ødelægges, som siden vil være svært at reparere på.

Det vil Enhedslisten ikke være med til!

Debatindlæg, 13.1.2016, Enhedslisten Aarhus Byråd

Enhedslisten er ikke med i spareforliget. Så vi står ikke bag de nedskæringer, der i den kommende tid besluttes og føres ud i livet. Vi bliver desuden nødt til at gøre opmærksom på, at dette muligvis kun er den spæde begyndelse. Hvis ikke regeringens felttog mod kommunerne standses, så ender det med, at besparelserne i de kommende år løber helt løbsk, og så er vores velfærd for alvor truet.

Dansk Folkeparti har et stort forklaringsproblem. De gik til valg på, at der ikke skulle skæres ned i det offentlige, og nu står de bag nedskæringer, der vil komme til at gøre ondt. Meget ondt. Vi synes ærlig talt, at Dansk Folkeparti skylder en forklaring på deres vælger-bedrag.

Samtidig synes vi, at Socialdemokraterne burde holde sig for gode til at udføre Venstre-regeringens og DFs nedskærings felttog mod kommunerne. Det er ikke kønt at se på. Det skal stoppes, inden besparelserne risikerer at løbe helt løbsk i de kommende år.

Enhedslisten i Aarhus Byråd opfordrer til bred modstand mod de kommunale besparelser. De faglige organisationer må på banen, sammen med borgerne, i en genoplivning af Velfærdsinitiativet. Kommunernes Landsforening skal på denne måde presses til at sige nej til regeringens besparelser, således at dette urimelige nedskærings-felttog mod vores velfærd kan blive afværget.

Maria Sloth
Jette Jensen
Peter Hegner Bonfils

Enhedslisten i Aarhus Byråd