Pressemeddelelse: Skam jer, Venstre

Venstre vil straffe de svageste. Skam jer!

“Fy, skam jer dog i Venstre, når I fremsætter sådan et forslag, som I har på byrådets dagsorden på onsdag. Med bål og brand vil I forfølge og straffe nogle af de allersvageste i vores samfund, nemlig mennesker som må leve af kontanthjælp. I burde skamme jer,” siger Jette Jensen, Enhedslisten.

Venstre vil indføre strammere sanktioner overfor kontanthjælpsmodtagere. Ja, sådan lyder forslaget. Begrundelsen fra politisk ordfører Gert Bjerregaard lyder, at “Venstre har lagt sig i selen for at skabe vækst og arbejdspladser.”

Nu er det ikke sådan, at man skaber vækst ved piske samfundets svageste grupper, og det giver heller ikke flere arbejdspladser. Men det er jo ikke noget nyt, at Venstre vil straffe de svage i samfundet.

“Vi husker stadig, hvordan Gert Bjerregaard som socialrådmand forsøgte at føre krig mod kontanthjælpsmodtagere i forbindelse med en lovstridig tolkning af den såkaldte 300 timers regel. Men det blev da heldigvis stoppet,” siger Jette Jensen.

I et normalt arbejdsliv sker det desværre af og til, at man bliver ledig. Men der kommer ikke flere arbejdspladser og vi får ikke flere i arbejde ved at piske de mennesker, der må leve af kontanthjælp.

“Der er såmænd stramme regler nok på det område. Og jeg er sikker på, at Gert Bjerregaard ville betakke sig for at leve af det lave beløb, som kontanthjælpen udgør,” siger Jette Jensen.