Pressemeddelelse: Løft kvaliteten i byens daginstitutioner

Regeringens lovede løft af kvaliteten i vuggestuer og børnehaver er ikke blevet til noget i Aarhus Kommune. Og det er helt galt. De lovede penge til området skal selvfølgelig bruges til dét, de er afsat til. Hvad ellers?

Et løft til daginstitutions-området blev i Folketinget aftalt af regeringen og Enhedslisten, og Aarhus Kommune får ekstra til dette 28,8 mio. kr. årligt af staten. Pengene skal bruges til at ansætte mere personale i daginstitutionerne, til gavn for børnene, og så sandelig også til gavn for deres forældre.

Men i Aarhus Kommune er pengene ikke blevet brugt efter hensigten. Det viser tal fra BUPL. Og der er heller ikke udsigt til, at de bliver det. Pengene ryger bare ned i den store kommunekasse og bliver brugt til alt muligt andet, end de er afsat til.

“Enhedslisten synes selvfølgelig, at de 28,8 mio. kr. skal bruges til netop dét, de er bevilget til. Nemlig en forbedring af de aarhusianske børns hverdag. Det er der virkelig behov for, efter mange års besparelser på området,” siger Jette Jensen.

Andre partier i byrådet har forklaret den manglende brug af pengene til børneområdet sådan, at man i stedet for har brugt dem til at undgå besparelser og fyring af personale indenfor området.

“Men den forklaring holder altså ikke. Pengene er jo netop sat af til et løft af kvaliteten for vores børns dagligdag. Altså til en forbedring. Og sådan skal pengene selvfølgelig bruges,” siger Jette Jensen.