Anne Hegelund

Kontakt: [email protected]

Jeg er uddannet socialrådgiver, har arbejdet med unge og psykiatri i Århus Kommune de sidste 6 år og sidder lige nu i regionsbestyrelsen i min fagforening. Jeg er egentlig fra Silkeborg, men har boet i det vestlige Århus de sidste 12 år. Det meste af tiden i Gellerupparken, hvor jeg er nu en del af afdelingsbestyrelsen. Før jeg fyldte 30 år var jeg aktiv i Socialistisk Ungdomsfront i små 10 år, og jeg er stadig klimaaktivist. 

Folk kommer ikke i job af at blive fattige. Det giver ingen mening, at offentligt ansatte løber for stærkt, mens der bliver kørt hetz på arbejdsløse. Der er brug for flere hænder og bedre løn, hvis vores velfærdssamfund ikke skal falde fra hinanden, men bygges videre på.

Fokus skal væk fra vækst og profit. Vi skal tage bedre hånd om hinanden og kloden. Det arbejde, der er nødt til, at blive gjort, skal vi deles bedre om. Der skal være job- og praktikpladsgaranti. Alle skal have ret til en ydelse, man kan leve ordentligt af, og hurtig afklaring, hvis man er syg, udsat eller har et handicap. Socialpolitikken skal tilbage på sporet. Vi skal knække ulighed i fællesskab.

MINE MÆRKESAGER:

  • Nej til massenedrivninger og tvangsflytninger — ja til flere almene boliger

  • Styrk den internationale solidaritet — byd alle flygtninge velkommen
  • Væk med alle fattigdomsydelserne — 1 års afklaringsgaranti
  • 30 timers arbejdsuge, afskaf tjenestemandsreformen — ligeløn nu!