Laura Bryhl På Aarhus Rådhus

Laura løb med 4. pladsen ved valget i Aarhus

Enhedslistens spidskandidat ved byråds-valget i Aarhus, Laura Bryhl, er en formidabel stemmesluger. Hun fik fjerde-flest personlige stemmer af alle kandidater i byen og slog dermed både Venstres spidskandidat og socialdemokraternes ”kronprins”.

Resultat af byrådsvalget d. 16.11.2021, Enhedslisten i Aarhus Byråd.

Laura Bryhl fik 4.865 personlige stemmer ved valget, mens ”S-kronprinsen” Anders Winnerskjold fik 4.861 personlige stemmer. Efter ham, på 6. pladsen, kom Venstres spidskandidat Christian Budde med 4.771 personlige stemmer.

I personlige stemmetal blev Laura Bryhl kun overgået af Jacob Bundsgaard (S) med 19.279, Steen Stavnsbo (K) med 6.710 og Thomas Medom (SF) med 5.490 personlige stemmer.

De personlige stemmer blev offentliggjort på Aarhus Rådhus onsdag d. 17.11.

Se resultatet (KMD)

Herefter stod det klart, at Enhedslistens kommende byrådsgruppe består af de tre spidskandidater ved valget: Laura Bryhl, Katrine Vinther Nielsen og Thure Hastrup.

Katrine Vinther Nielsen fik 1278 personlige stemmer, Thure Hastrup fik 544.

Se de personlige stemmer på Enhedslistens kandidater (KMD)

Laura Bryhl er 26 år, læser idéhistorie på Aarhus Universitet og bor på Katrinebjerg.

Laura Bryhl

Om sig selv og sit politiske engagement siger hun:

“Jeg er studerende ligesom rigtig mange andre unge i Aarhus Kommune. Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi får nogle flere unge ind i byrådet, for lige nu er gennemsnitsalderen rigtig høj, og det betyder, at Aarhus’ rigtig mange unge ikke bliver repræsenteret”

“Det allervigtigste tema i den næste byrådsperiode bliver klimapolitikken. Efter et mildest talt skuffende COP26, er det vigtigere end nogensinde at insistere på klimahandling – også i byrådet!”

 

 

Katrine Vinther Nielsen er 45 år, bor i Viby og arbejder som folkeskolelærer.

Om sine mærkesager, velfærd og folkeskolen, siger hun:

“Jeg vil prioritere kernevelfærden. Der skal være tillid til og frihed for de ansatte, tid og gode arbejdsbetingelser, så børn, unge, ældre, personer med handicap og udsatte får et værdigt liv med håb og mod på fremtiden. Kernevelfærden skal bevares og udbygges”

“Alle borgere skal behandles ordentligt, og der skal være råd og overskud til at løfte velfærdsopgaverne.”

 

 

Thure Hastrup er er 67 år og arbejder som udviklingskonsulent.

Om sine mærkesager miljø, transport og medborgerskab, siger han:

“Jeg vil arbejde hårdt for at få øget åbenhed, demokratisering, og saglighed i beslutningsprocesser”

Borgerinddragelsen i forbindelse med byudviklingen skal gentænkes, så borgernes synspunkter i forbindelse med lokalplaner og udviklingsplaner bliver bærende for byudviklingen. Enhedslisten vil arbejde for byrum, hvor der er plads til liv, fællesskaber og grønne områder.”

 

 

Enhedslisten fik ved byråds-valget i Aarhus i alt 19.044 stemmer, hvilket svarer til 9,9 pct. af de afgivne stemmer (tal fra KMD). Den nyvalgte byrådsgruppe starter i byrådet fra den 1. januar 2022.