Keld Hvalsø

Ny og billigere Beder-Bering linje bør undersøges

Enhedslisten ønsker, at der bliver undersøgt en alternativ linjeføring for Beder-Bering vejen i området ved Ingerslevvej og Enslev marker. En sådan linjeføring vil genere færre mennesker, og den vil endda være billigere, så der kan blive råd til en længe lovet cykelsti.

Pressemeddelelse, 18.5.2018, Keld Hvalsø, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten

Der har været et alternativ præsenteret i offentligheden, og uden at være helt præcis er der noget, der tyder på, at en samlet besparelse er i omegnen af 15 mio. kr. Herfra skal man så nok trække den omkostning, som lukning af en erhvervsvirksomhed vil koste.

Meget tyder på, at ved en omlægning, uden støjværn, vil dette give mindre støj til 5 ejendomme, der dermed kommer under kravene. En enkelt får en eller to dB mere. Hertil undgår man to totale ekspropriationer.

”Med udsigten til, at vi kan genere færre beboer og gennemføre et billigere projekt, synes Enhedslisten, det er naturligt at kigge på dette alternativ,” siger Keld Hvalsø, der er formand for Teknisk Udvalg.

Besparelsen på ca. 15 mio. kr. ønskes brugt til den lovede cykelsti mellem Solbjerg og Tranbjerg.

Forslag fra Enhedslisten, om at undersøge en ny linjeføring, er på det kommende byrådsmøde