Keld Hvalsø

Aarhus Kommune og børn med handicap: Familier venter alt for længe på at få deres ret

Der er plads til forbedring i kommunens arbejde med familier med handicappede børn.

Debatindlæg, 5.4.2018, Keld Hvalsø, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten

Det er godt, at der bliver sat spotlys på de mange ankestyrelses-afgørelser, hvor Aarhus Kommune bliver tilrettevist – men hvor familierne må vente ALT for længe på at få deres ret.

Der er for lidt opmærksomhed på, at halvdelen af ansøgningerne mødes med afslag eller med ”delvis bevilling”: I 2016 var der 1.788 ansøgninger om hjælp fra familier med handicappet barn. De 779 fik afslag (44 pct.), 184 fik ”delvis bevilling” (10 pct.).

Med andre ord: Mindre end halvdelen fik den hjælp, de mente at have brug for. Kun 145 sager blev anket. Det er faktisk foruroligende, at så få ankede. Mon det skyldes, at familierne har mistet tiltroen til, at det nytter? At det nytter at ansøge – eller at det nytter at anke?

Når 36 pct. af de ankede sager bliver omgjort eller hjemvist, svarende til 15 pct. af afslag/delvis bevilling eller 7 pct. af alle sager, er det en meget høj procentdel. Hvis en buschauffør laver fejl i 7 pct. af kørslerne, bliver han ikke ret længe i firmaet!

Vi ser frem til en grundig gennemgang af de 20 sager, som Dialoggruppen har fremsendt til udvalget. Der er plads til forbedring!

Læserbrevet i JP-Aarhus (nyt vindue)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + = 4