Aarhus Kommune skal trække sin støtte til KL-lockout

Aarhus Kommune skal trække sin støtte til den KL varslede lockout mod de kommunalt ansatte i Aarhus. Det mener Enhedslisten, der stiller forslag om dette i byrådet.

Pressemeddelelse, 16.3.2018, Keld Hvalsø, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten

Hårdknuden i forhandlingerne om en ny overenskomst på det kommunale område har fået KL til at udsende massive lockout-varsler. De er så omfattende, at en lockout vil lamme store dele af den offentlige service, til stor skade for rigtigt mange og med store problemer til følge.

”Lockouten er et helt unødvendigt og et meget voldsomt kampskridt mod de faglige organisationer og vores bysamfund. Lockouten vil optrappe en konflikt og få meget store konsekvenser for kommunens borgere og erhvervsliv,” siger Keld Hvalsø, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus.

Han har sendt sit forslag til borgmester Jacob Bundsgaard, sådan at det kan behandles på byrådsmødet d. 4. april. Forslaget lyder: ” Aarhus kommune trækker sin støtte til den KL varslede lockout mod de kommunalt ansatte i Aarhus.”

Der er mange uafklarede spørgsmål mht. den varslede lockout, mener Keld Hvalsø. Han har derfor også sendt en forespørgsel til borgmesteren, dels til besvarelse i byrådet og dels som 10-dages forespørgsel, med disse spørgsmål:

  • Kan ansatte i Aarhus kommune lockoutes uden at det er vedtaget i Aarhus byråd?
  • Hvem kan lockoutes? Det er vel kun personer der er medlem en af de organisationer der forhandler, der kan blive ramt. Hvordan finder kommunen frem til dem der faktisk kan lockoutes?
  • Hvad koster det at finde de personer der er omfattet af lockouten?
  • Hvad vil konsekvenserne for mennesker med handicap være hvis lockouten bliver effektueret?
  • Er der en oversigt over hvilke områder der bliver ramt af lockouten, hvis den gennemføres? Oversigt ønskes udleveret.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 82 = 89