Eventyrlige valgplakater – som H.C. Andersen

“Enhedslistens valgplakater har noget eventyrligt over sig, de minder mig om H.C. Andersen,” sagde Peder Stougaard, stifter af Dansk Plakatmuseum, om Thomas Kruses valgplakater, da de blev præsenteret på Gyngen torsdag d. 26.10. Han glædede sig til at se dem hænge i lygtepælene i Aarhus i valgkampen.

“Man kan se i byvåbnet på plakaterne, at Thomas vil fortælle, at der skal nye boller på suppen her i Aarhus, og det er vigtigt, at vi har fantasien og eventyret, midt i alt det dårlige. Plakaterne oser af fred, frihed, kultur og varme,” sagde en begejstret Peder Stougaard. Og han tilføjede: ” Plakaten er bestemt ikke død. Nej, plakaten er det allerbedste våben, vi har, til at få vores buskaber ud.”

Gudmund Auring satte yderligere liv i begivenheden med sine sange. En af dem var  “Fællesskabets hammer”, han har skrevet på melodien til “Når jeg ser et rødt flag smælde”. Heri er der også masser af farver, som i linjerne: “Skal vor verden forblive vor moder, må vi gå over regnbuens bro”. Og: “Skøn er verden – tusind farver, under himmelbuens glød, som mangfoldige slægter arver. Men den skønneste farve er rød”.

I hvert vers synges: “Vi må smede med Fællesskabets Hammer”, der lægger sig tæt op ad Enhedslistens slogan “Fællesskab fungerer”. Gudmund har da også dedikeret sin sang til at være Enhedslistens slagsang i valgkampen.

Enhedslistens kandidater, Keld Hvalsø og Lone Norlander Smith holdt taler. Der var salg af plakater, og der blev oplæst en hilsen fra Thomas Kruse, som desværre ikke selv kunne være til stede.