Liv eller død – vi skal have sikre cykelveje

Enhedslisten har fokus på sikre cykelveje i Aarhus midtby. Den stigende cyklisme skal have ordentlige og sikre vilkår, børn skal trygt kunne cykle i skole, og farlige gader og vejkryds skal gøres sikre. Det kan på tragisk vis være et spørgsmål om liv eller død. Så det er vigtigt.

Pressemeddelelse, 19.10.2017, Enhedslisten Aarhus Midtby, Peter Hegner Bonfils.

Det skal være mere attraktivt og sikkert at cykle i Aarhus. Ja, sådan er visionen for byrådets cykel-handlingsplan. Men hvor går det dog langsomt, samtidig med at den øgede biltrafik gør usikkerheden og utrygheden for cyklister større og større, dag for dag.

Enhedslisten har mange gange peget på flere farlige og meget trafikerede gader, hvor der skal anlægges cykelstier, så sikkerheden kan forbedres. Vi har fået afsat penge i kommunens budget til at anlægge cykelbaner i Nørregade, Nørre Allé og Vesterbrogade. Men der sker ikke noget.

”Vi har peget på flere farlige og meget trafikerede gader, hvor der skal anlægges cykelstier, så sikkerheden kan forbedres. Ligeledes at der skal udbygges et sammenhængende cykelstisystem i midtbyen,” siger Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem for Enhedslisten.

For at sætte fokus på sikre cykelveje i Aarhus midtby holder Enhedslisten en cykel-demo:

Fredag d. 20. oktober – start kl. 15.30 – fra Mindegade 10

Vi cykler en rute i midtbyen for at vise, hvor der i særlig grad er behov for cykelstier, således at der kan skabes trygge skoleveje for børn og større sikkerhed for alle cyklister. Cykelturen går også ud på at vise, hvor de farlige steder for cyklister findes. Dem er der desværre alt for mange af.

Efter cykelturen er der forfriskninger til alle deltagere hos Enhedslisten i Mindegade 10.

Kom og vær med og husk cykelhjelmen.

Løbeseddel: Cykeltrafik er grøn trafik