Happening: Lokalt fiskeri og rent drikkevand

Århus Bugten skal være vores lokale spisekammer, og vi skal beskytte vores drikkevand.

For at sætte fokus på Århus Bugten som vores store grønne spisekammer holdes en happening lørdag den 23. september kl. 12-15 på Pustervig i Århus.

Enhedslisten vil have Århus Bugten tilbage som vores store grønne spisekammer, hvor vandet er rent, og hvor der kan dyrkes tang samt fanges fisk og skaldyr af lokale fiskere. Disse gode og sunde fødevarer kan sælges fra fiskekuttere på havnen og på markeder i byen.

Århus Bugten er naturens gave til alle os århusianere. Men vi er nødt til aktivt at tage vare på denne rigdom. Det betyder, at alt fiskeri med bundtrawl skal stoppes, at alle planer om havbrug skal standses, og at vi skal standse forurening med sprøjtegift af de vandløb, der løber ud i bugten.

Lørdag den 23. september vil Enhedslisten Århus Midtby skabe torvestemning på Pustervig med fokus på Århus Bugten som vores store grønne spisekammer. Vi laver mad med skaldyr, rejer og tang og uddeler smagsprøver. Vi er klar med kaffe og økologiske kager. Vi står med et bord fyldt med nogle af de lækre grøntsager, der dyrkes lokalt og kan sælges på markeder i byen. Vi er parate med facts og oplysning om rent drikkevand, der kræver beskyttelse af grundvand og vandløb.

Enhedslisten siger:

* Ja til et grønt spisekammer i Århus Bugten.
* Nej til bundtrawl og havbrug i Århus Bugten
* Ja til rent drikkevand – beskyt vandløb og grundvand

Se mere på Facebook.