Kom til fornuft, S og SF – tillad kvindesvømning

Kønsopdelt svømning lægges for had af et overraskende stort flertal i Aarhus Byråd, hvor S og SF nu kører med på de borgerliges ubehagelige trang til begrænsning af friheden for visse samfundsgrupper. Kom dog til fornuft, S og SF!

Enhedslisten går kraftigt imod, at byrådet skal fratage kvinder friheden til at svømme sammen, som de vil, uden tilstedeværelse af det andet køn. Og det samme gælder i øvrigt for mænd.

Pressemeddelelse, 27.10.2016, Maria Sloth, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus

“Der foregår kønsopdelt og andre former for separatistisk svømning mange steder i Aarhus. Det styrker kvinderne og giver ingen problemer. Hvorfor må kvinder i Gellerup ikke få samme kulturelle tilbud som kvinder i resten af byen?” siger Maria Sloth.

“Forslaget om forbud mod kønsopdelt svømning er både ubegribeligt og skammeligt. Det er at fratage kvinder friheden til at bade sammen, som de lyster. Og det er ubehageligt, at S og SF nu også er blevet grebet af den omsiggribende intolerance. Vi appellerer til S og SF om at komme til fornuft,” siger Maria Sloth.

Ved magistratsbehandlingen har vi fået vist, som vi også har sagt før, at det ikke vil skabe mere ligestilling at fjerne muligheden for kvindesvømning. Det vil tværtimod skabe mindre ligestilling. Det er simpelthen den gale vej at gå.

“Det skaber mere ulighed i sundhed, da man tager motionsmuligheder fra en underaktiv gruppe og stopper den positive udvikling med at få kvinderne tættere på samfunds- og foreningslivet og gå stik imod vores medborgerskabspolitik. Det er skammeligt, at selv S og SF bakker op,” siger Maria Sloth.