Flot fremgang for EL for politiske markeringer

Som det eneste parti på venstrefløjen i Aarhus går Enhedslisten frem siden valget for to år siden. Det viser en meningsmåling offentliggjort af TV2 Østjylland.

Pressemeddelelse, 24.11.2015, Maria Sloth, byrådsmedlem i Aarhus

“Mange aarhusianere har en interesse i Enhedslistens politik, og vi belønnes for at holde fast i den. Vi siger hvad vi mener og gør hvad vi siger. Og det bliver belønnet af vælgerne, og det er vi selvfølgelig glade for,” siger Maria Sloth, politisk ordfører for Enhedslisten i Aarhus Byråd.

Enhedslisten har i Aarhus Byråd markeret sig med markante holdninger på flere områder, der har betydning for aarhusianerne i det daglige. Listen er lang, men der kan nævnes: Trafik, med krav om mere kollektiv trafik som flere bybusser, og bedre forhold for cyklister.

Byudvikling, med udgangspunkt i borgernes ønsker og ikke i boligspekulanternes behov. Beskæftigelse, med fokus på sociale klausuler og mere jobrotation.

De svageste, med bedre forhold for især handicappede, folk på kontanthjælp og ældre.

Grøn omstilling, med nedsættelse af CO2 udledning, mere økologi og en grønnere by.

Børn, med krav om flere pædagoger i daginstitutionerne.

Enhedslisten er ifølge meningsmålingen gået 1,6 procentpoint frem til 11 procent og er dermed stadig byrådets tredjestørste parti.

“Vi kan se, at flere og flere vælgere støtter den politik, vi står for, hvor vi fokuserer på almindelige menneskers behov og på at udvikle Aarhus til en grøn og mangfoldig by, hvor man tager hånd om de socialt dårligst stillede på en god måde. Det er godt, for det er netop den udvikling, der er til gavn for aarhusianerne og for Aarhus,” siger Maria Sloth.

Udover at meningsmålingen viser tilbagegang for de øvrige partier til venstre i byrådssalen, siden valget, så viser tallene også, at Socialdemokraterne ved et kommende valg vil være afhængig af Enhedslisten for at kunne bevare borgmesterposten.

Link til meningsmålingen hos TV2 Østjylland:

http://www.tv2oj.dk/artikel/282259:Aarhus–Venstre-staar-til-fremgang-i-…