Fyrede kranførere skal tilbydes deres job igen

De uretmæssigt fyrede kranførere på Aarhus Havn bør tilbydes, at de kan få deres job igen. Samtidig vil det være på sin plads at give dem en undskyldning og en erstatning. Det mener Enhedslisten, der i Aarhus Byråd stiller forslag om dette.

Pressemeddelelse 6.10.2015. Maria Sloth, byrådsmedlem.

Kranførerne blev fyret, efter at havnens ledelse havde gennemlæst deres sms’er. Dette har retten nu kendt ulovligt.

“Fyringsgrunden er blevet kendt ugyldig, og det mest naturlige vil derfor være, at kranførerne som minimum tilbydes at blive genansat. Desuden vil det være på sin plads, at de fyrede får en undskyldning og en erstating,” siger Maria Sloth, Enhedslisten.

Aarhus Kommune ejer havnen, og det er værd at hæfte sig ved, at den ulovlige gennemlæsning af kranførernes sms’er fandt sted med råd og vejledning fra embedsmænd ansat i Aarhus Kommune.

“Det handler jo om retfærdighed. Kranførerne blev fyret på baggrund af ulovligheder, og derfor bør de selvfølgelig have mulighed for at vende tilbage til deres job. I Enhedslisten går vi i hvert fald ind for retfærdighed, og det håber vi sandelig også, at resten af byrådet gør,” siger Maria Sloth.

Enhedslistens forslag indebærer også, at der nedsættes et uvildigt udvalg, som skal gennemgå kommunens behandling af sms sagen. I følge forslaget skal udvalget pege på, hvordan vi undgår lignene pinlige afgørelser i fremtiden.

“Hele sagen er yderst pinlig for Aarhus Kommune, og den har sået stor tvivl om sikkerheden for de ansattes privatliv. Det er vigtigt for arbejdsglæde og sikkerhed, og også for byens image, at vi sørger for, at den slags aldrig sker igen,” siger Maria Sloth.

Enhedslistens forslag er på byrådsmødet d. 7.10.2015