EL trækker minister ind i angreb på østjysk asylcenter

Enhedslistens østjyske medlem af Folketinget, Nikolaj Villumsen, fordømmer brand-angrebet ved asylcentret Lyngbygaard i Trustrup og trækker justitsministeren ind i sagen.

Pressemeddelelse 27.8.2015.  Nikolaj Villumsen udtaler:

– Jeg er dybt forarget over angrebet og vil klart opfordre alle demokratiske kræfter til at fordømme det på skarpeste vis. De stakkels mennesker, som er flygtet fra krig og ødelæggelse skal ikke vågne op til hagekors og brand i Danmark. Heldigvis er ingen kommet til skade, men jeg frygter hvad der kunne være sket.

– Vi skal på ingen måde acceptere den slags angreb og jeg trækker derfor justitsministeren ind i sagen. Det er tredje gang, at asylcentret i Trustrup angribes. Da det skete i marts, opførte Østjyllands Politi end ikke hærværket i døgnrapporten. Jeg vil derfor bede justitsministeren redegøre for, om der er lignende angreb andre steder i Danmark, og hvad han vil gøre for at stoppe disse.

– Det tyder desværre på, at der er tale om organiseret hærværkskampagne mod asylcentret Lyngbygaard, og jeg håber derfor, det vil lykkes Østjyllands Politi at fange de skyldige, så både flygtningebørnene og deres forældre kan sove trygt.

Nikolaj Villumsen kan kontaktes på 6162 5099.

Udvalgsspørgsmål til justitsministeren:

Justitsministeren bedes redegøre for antallet af hærværksepisoder eller angreb begået mod asylcentre i Danmark indenfor de seneste fire år samt for hvilke initiativer ministeren vil tage for at modarbejde disse.