Økologi på kommunens landbrugs-jord

Landbrugsjord ejet af Aarhus Kommune skal drives økologisk. Det mener Enhedslisten, som har stillet et forslag til byrådet om at få dette grundigt belyst, med henblik på at få det gennemført.

Sagen behandles i Aarhus Byråd onsdag d. 18. marts 2015.

Pressemeddelelse: Peter Hegner Bonfils

Baggrunden for forslaget er, at Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Dan Jørgensen (S), i et brev af 7. maj 2014 opfordrede landets kommuner til at omlægge driften af deres landbrugsarealer til økologisk drift. Opfordringen skal ses i lyses af regeringens ønske om at fordoble det økologiske areal i Danmark frem mod 2020.
Ministerens opfordring til omlægning motiveres med, at økologisk drift helt fjerner brugen af pesticider på arealerne og dermed medvirker til beskyttelse af grundvand og overfladevand.
“Økologi sikrer en højere biologisk mangfoldighed på arealerne og bedre dyrevelfærd. Desuden giver økologisk landbrug mere liv på landet og flere arbejdspladser. Og så stimulerer det et større fokus på lokalt producerede kvalitetsprodukter,” siger Peter Hegner Bonfils, økologiordfører for Enhedslisten.

Enhedslistens forslag indeholder tre punkter, der skal sættes i værk:
– En redegørelse for kommunens landbrugs-arealer og om omlægningens virkning mht. drikkevand og natur.
– En oversigt over forpagtninger og over hvor hurtigt omlægning til økologi kan ske.
– Forpagtere tilbydes et gratis omlægnings-tjek med henblik på at fremme økologien.

“Aalborg Kommune besluttede i september 2014 at omlægge driften af kommunens landbrugs-jord til økologisk drift. Det er simpelthen sund fornuft, og her i Aarhus bør fornuften også sejre på dette område,” siger Peter Hegner Bonfils.