EL arbejder for fuld kraft for letbanen

Aarhus d. 6.6.2014

Pressemeddelelse

EL arbejder for fuld kraft for letbanen

Enhedslistens byrådsgruppe i Aarhus arbejder for fuld kraft for at få realiseret, anlagt og udbygget letbanen i Aarhus. Derfor har byrådsgruppen i lang tid været i tæt dialog med Enhedslistens folketingsgruppe på Christiansborg om at få løst problemerne med at finde pengene til letbanen, efter at Venstre på Christiansborg havde svigtet.

“Enhedslisten står fuldt ud bag letbanen, som vi også vil have udbygget ud over den første etape, der nu diskuteres. Letbanen er afgørende vigtig for, at de store trafikale problemer i Aarhus kan løses. Derfor er det også helt naturligt, at Enhedslisten i Folketinget er med til at finde pengene,” siger Peter Hegner Bonfils, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten.

Enhedslisten har netop for nylig stillet forslag i Aarhus Byråd om en Grøn Mobilitetsfond til styrkelse af især kollektiv trafik og cyklisme i Aarhus. I dette forslag er letbanen en helt afgørende faktor, og samfundsmæssigt er der tale om en overordentlig god investering.

“Vi har været i tæt dialog med vores trafikordfører i Folketinget, Henning Hyllested, om at finde pengene til letbanen. Og vi er naturligvis glade for, at der nu er skabt sikkerhed om letbanen i Aarhus,” siger Peter Hegner Bonfils.

Det var faktisk Enhedslisten i Aarhus, som i 1991 første gang foreslog, at Aarhus skulle genindføre byens sporvogne, som blev nedlagt i 1970’erne. Det har vi arbejdet hårdt for lige siden. Og heldigvis er der siden skabt bred politisk opbakning til trafik på skinner, med det fremragende og fremsynede projekt med letbanen i Aarhus og omliggende kommuner.

Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem, Enhedslisten (Ø)
Tlf: 2713 5157

Formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget, medlem af Teknisk Udvalg.