EL kræver penge til skolereform

Regeringen, DF, V og K er blevet enige om en reform af Folkeskolen. Vi har ikke bedt om reformen, men har faktisk været glade for den måde skolerne fungerede på i Aarhus. Alligevel bliver regningen for reformen sendt videre til kommunen.

“Det er helt forrykt at vi skal betale for regeringens planer. Når man som politiker træffer beslutninger, så må man også have finansieringen klar og ikke bare sende regningen videre.”

Siger Maria Sloth, byrådskandidat for Enhedslisten.

Ifølge Aarhus kommune, kommer implementering af reformen til at koste kommunen 250 mio. kr. om året. Det er mange penge, selv for en stor kommune som Aarhus, og derfor kræver Enhedslisten nu at få penge med før de implementerer skolereformen.

“Aarhus kommune bliver straffet for at have kørt en stram og ansvarlig økonomi på folkeskoleområdet. Vi har allerede vendt hver en krone og har sparet hvad vi kunne – nogen ville endda sige for meget.”

Siger Maria Sloth og uddyber

“Der er i forvejen skåret ind til benet på driften flere steder. Psykiatrien er jo skræmmeeksemplet. Hvis vi skal finde 250 mio. kr. mere pr. år, vil det ikke kunne undgås at mærkes på kommunens service. Det er uacceptabelt at regeringen bare tror, de kan sende regningen for deres vilde ideer videre til kommunen.”