Klimainvester nu!

Der er stadig stor arbejdsløshed og mangel på arbejdspladser. Derfor giver det mening, at vi allerede nu begynder at investere i et bedre klima. Klimaudfordringen bliver nemlig kun større og større jo længere tid vi venter, og vi kan ligeså godt slå to fluer med et smæk og skabe jobs ved at investere i mere klimavenlige initiativer. Og hvis vi kan strukturere det hele, så vi oven i købet kan spare penge i fremtiden, så er det da oplagt at begynde allerede nu.

Det er allerede besluttet at kommunens bygninger skal klimarenoveres. Det er rigtig godt, men der er ingen grund til at stoppe der. Derfor foreslår Enhedslisten, at vi efter samme model sætter solceller op på kommunens bygninger.
Forslaget har flere gode konsekvenser:

Vi får sparket gang i væksten og får skaffet flere arbejdspladser

Vi kommer tættere på at opfylde kommunens ambition om co2neutralitet i 2030

Vi får billigere strøm i fremtiden

Forslaget er udgiftsneutralt, og vil endda på sigt skaffe penge til kommunekassen.