Borgmester må tage ansvar for lokal lærer-aftale

Lærerne tabte første slag i kampen om arbejdstidsaftalerne. Men kampen er ikke tabt.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen gjorde det det i går klart, at der er mulighed for, at man ude i kommunerne kan lave lokale arbejdstidsaftaler, uden sanktioner fra regeringens side.
Det vil betyde, man har mulighed for at bevare de tidligere lokale arbejdstidsaftaler.

Jeg er så glad for, at vi får mulighed for at videreføre vores lokalaftale i Aarhus, for den er et rigtig godt udgangspunkt for gode folkeskoler, og både lærerne og borgmesteren har været meget tilfredse med den. Det skal KL ikke pille ved.

Men Enhedslisten Aarhus er bekymrede for, om borgmesteren, trods sin glæde over aftalen i 2012, ikke længere tør lave en lokalaftale, for under lockouten støttede borgmesteren jo KL. Enhedslisten Aarhus’s spidskandidat Maria Sloth siger,

Borgmesteren har jo både været glad for lokalaftalen og samtidig kaldt den gammeldags,så når borgmesteren har talt med to tunger, er vi selvfølgelig vildt bekymrede for, at han nu vil sløjfe aftalen.

Det er vigtigt for vores skoler i Aarhus, at vi finder en lokal løsning sammen med lærerne, der sikrer ordentlig forberedelsestid til gavn for eleverne. Det er borgmesteren nødt til at tage ansvar for.
Jeg vil derfor i løbet af foråret uger invitere Jacob på en kop kaffe og en snak om, hvordan vi får sikret en god og tillidsfuld aftale med lærerne.