De sparede lønkroner i forbindelse med lockouten skal blive på skolerne.

Århus kommune sparer i forbindelse med lockouten af kommunens lærere betydelige millionbeløb om ugen.

Samtidig mister eleverne i Århus undervisningstimer i et omfang, der gør, at lovens minimumstimetal ikke kan efterleves. Når lovens minimumstimetal ikke kan efterleves i Århus, skyldes det de besparelser, der gennem en årrække er gennemført i kommunen.

“Det er ikke holdbart”, siger Jette Jensen, byrådsmedlem for Enhedslisten. “Vi er nødt til at sikre os, at der når lockouten er forbi er penge til at give eleverne de undervisningstimer, som loven kræver.”

Enhedslisten stiller derfor et forslag i byrådet om, at de økonomiske ressourcer, kommunen har sparet i forbindelse med lockouten, forbliver på de enkelte skoler og øremærkes til lærerløn.

“Vi har som kommune selv valgt at lockoute lærerne.” fortsætter Jette Jensen. “Så er vi efterfølgende nødt til – for at overholde folkeskoleloven – at sikre, at skolerne har råd til at give ekstra undervisningstimer. Og hvis vi ikke øremærker pengene, risikerer vi, at skolerne bruger dem til noget af alt det andet, som gennem de seneste år er beskåret – og så er vi lige vidt!” 

Forslag om at frigive opsparede midler på de decentrale områder til ansættelse af udfaldstruede

Århus byråd beslutter, at de økonomiske ressourcer, som Århus kommune har sparet i forbindelse med lockouten af lærerne, forbliver på de enkelte skoler og øremærkes til lærerløn.

Begrundelse:

Skolerne i Århus kommune er tæt på lovens minimumstimetal for så vidt angår undervisningstimer. Lockouten af lærerne har betydet, at en stor del af kommunens elever i indeværende år derfor ikke har fået undervisning svarende til lovens minimumstimetal.

For at sikre, at loven overholdes, skal kommunes elever enten i dette skoleår eller over det/de kommende år have tillagt ekstra undervisningstimer. Dette kan kun ske, hvis skolerne har de i forbindelse med lockouten sparede midler til rådighed til løn til lærerne.