Enhedslisten støtter strejkende plejepersonale

– Det er altid nemt at formulere et ordentligt serviceniveau på papiret, men hvis det ikke holder i virkeligheden, er det godt, at ansvarlige medarbejdere gør opmærksom på det, siger Jette Jensen

Plejepersonalet på 9 plejecentre i Århus har i dag nedlagt arbejdet. Grunden til arbejdsnedlæggelsen er ifølge talskvinder for de strejkende, at den økonomi, som Århus kommune afsætter til pleje, ikke rækker til at opfylde det serviceniveau, som er besluttet i kommunen.

I Enhedslisten Århus er der opbakning til plejepersonalet.

Byrådsmedlem for Enhedslisten Jette Jensen støtter de strejkende i, at det er yderst kritisabelt, hvis kommunen lover et højere serviceniveau end der afsættes økonomi til.

“Det betyder jo, at plejepersonalet konstant må stå i den situation, at de skal gå på kompromis med både deresfaglige kunnen og med samvittigheden. Det er ikke ordentlige forhold at byde medarbejderne!”

Det er afgørende for Enhedslisten, at der i Århus kommune sikres den bedst mulige behandling af byens ældre. Når en gruppe ansatte nedlægger arbejdet for at gøre opmærksom på, at det ikke sker, må det mane til eftertanke.

“Det er altid nemt at formulere et ordentligt serviceniveau på papiret, men hvis det ikke holder i virkeligheden, er det godt, at ansvarlige medarbejdere gør opmærksom på det! Ellers vil det være både de ældre og medarbejderne, der kommer til at betale prisen”, siger Jette Jensen.

Enhedslisten vil kræve redegørelse for, hvordan sammenhængen mellem økonomi og serviceniveau er, samt for, hvordan der indtil nu er lyttet til kritikken fra medarbejderne.