Justitsministeren må stoppe nazistisk vold

Tidligere i dag blev tre unge personer fra Fremtidsfighters Aarhus overfaldet og chikaneret af tre nazister da de delte løbesedler ud foran den omdiskuterede Café Ziggy Sidewalk på Åboulevarden. En ung mand, der deltog i løbeseddelsuddelingen blev slået ned i baghovedet, da han vendte sig for at gå væk fra de tre nazister, der sad ved et bord på cafeen.

Nikolaj Villumsen, MF Enhedslisten, fordømmer overfaldet og kræver handling af justitsministeren:

– Det er fuldstændig uacceptabelt, at folk ikke kan udøve deres demokratiske rettigheder i Aarhus uden at blive overfaldet af nazister. Jeg opfordrer alle demokratiske kræfter til at tage klart afstand fra nazisternes vold, udtaler Nikolaj Villumsen, MF for Enhedslisten.

Angrebet er meldt til politiet og det er det andet angreb Fremtidsfighters Aarhus har været udsat for; begge gange har det været ved Café Ziggy Sidewalk.

– Det er uholdbart at faglige aktivister nu to gange i træk er blevet overfaldet udenfor Café Ziggy Sidewalk. Der er brug for politisk handling for at stoppe volden. Jeg vil derfor bede justitsministeren redegøre for hvad han har tænkt sig at gøre ved den stigende vold fra nazister i Aarhus, siger Nikolaj Villumsen.

Spørgsmål til justitsministeren:

Ministeren bedes redegøre for hvad regeringen vil gøre for at stoppe den stigende vold fra højreekstremister i Aarhus.