Regeringen er på selvmordskurs

Regeringen er på selvmordskurs

Tirsdag den 26. juni 2012, 07:18 Af Søren Egge Rasmussen, Folketingskandidat ( EL) Hjortshøj Møllevej 162, Hjortshøj

SKATTEFORLIG: Regeringens skatteaftale med V og K forringer økonomien for dagpengemodtagere og førtidspensionister mens de rigeste får de største skattelettelser.

I regeringsgrundlaget lægges der vægt på, at den nye regering vil være en regering for hele Danmark, og at regeringen lægger vægt på at begrænse uligheden og sikre, at alle har lige muligheder.

Med regeringens valg af skatteaftale med Venstre og Konservative øger regeringen uligheden og forringer økonomien for dagpengemodtagere og førtidspensionister samtidig med at de ­rigeste får de største skatte­lettelser.

Regeringen har svigtet sit eget regeringsgrundlag og har fravalgt en mulig skatte­aftale med Enhedslisten. Skatteforliget med Venstre er en selvmordskurs for ­regeringen, som bryder med traditionen om, at den økonomiske politik laves med de partier, som sammen laver ­finanslovsaftale.

Regeringen kunne have indgået en fuldt finansieret skatteaftale med Enheds­listen. En aftale som indeholdt færre skattelettelser til de rigeste og som undgik at forringe livsvilkår for mennesker på overførselsindkomster.

I Enhedslistens ­aftale med regeringen indgik en styrket indsats mod ledighed, som kunne give 19.500 reelle job målrettet ungdomsarbejdsløshed og udvidelse af seniorjob-ordningen. Der er hårdt brug for hurtigt at skabe reelle job og uddannelse til flere frem for som i regeringens blå skatteplan at regne sig frem til at arbejdsudbuddet teoretisk set bliver 15.000 større i 2022. Regeringen fravalgte at lave en solidarisk skatteaftale med Enhedslisten og valgte i ­stedet at gennemføre forringelser for dem, der i forvejen er ramt af krisen.

SF Århus har valgt at ­opstille skatteminister Thor Möger i min valgkreds i ­Aarhus Nord. Hvad skal Aarhus med en spindoktor-styret skatteminister, som ­taler om hårdt arbejdende lønmodtagere, som står tidligt op og smører lever­postejsmadder uden, at han selv at have prøvet at have et almindeligt arbejde og står i spidsen for en blå skattepolitik?

Det er svært at se, hvad SF ud over ministerbiler får ud af at være i regeringen. Efter forløbet med skatteforhandlingerne vil jeg ikke turde købe en brugt cykel af SF-skatteministeren.