Breiviks venner annoncerer ankomst til Aarhus

Af Peter Bonfils

En lang række antimuslimske organisationer fra store dele af Europa har annonceret, at de vil mødes i Aarhus lørdag den 31. marts 14-17 på et endnu ukendt sted. Den drivende kraft i mobiliseringen er English Defence League. Der er stadig meget omkring demonstrationen, der ikke ligger helt fast, men det er klart at vi skal finde et passende modsvar.

English Defence League vil misbruge Aarhus som afsæt for en europæisk offensiv. Deres søsterorganisationer – som EDL styrer med hård hånd – har indtil nu haft meget ringe succes på kontinentet.
I England har EDL dog en vis styrke og med deres base i hooliganmiljøerne har de flere gange haft held til at fremprovokere uroligheder i forbindelse med deres demonstrationer i England. Det skal vi selvfølgelig ikke bidrage til – vi skal sørge for at samle bredt og tildele dem et politisk nederlag.

Kryds i kalenderen 31. marts
Der er ikke nogen endeligt annonceret moddemonstration i Aarhus, men man kan roligt sætte kryds i kalenderen lørdag den 31. marts. Det er selvfølgelig vigtigt at moddemonstrationen kommer til at samle bredt og muligvis også inddrager vore kammerater i arbejderbevægelsen fra udlandet, det kunne for eksempel være fra Norge eller England.

Så indtil videre er det bedste man kan gøre, at sætte kryds i kalenderen, opfordre venner og bekendte til at dukke op til moddemoen og ikke mindst at sætte sig ind i hvad det er for typer, der vil misbruge Aarhus. Det kan meget vel blive en af de vigtigste antiracistiske begivenheder i Europa i mange år – des vigtigere er det, at vi hver især gør vores for at tildele Breiviks venner et nederlag.

Breviks venner – hvem er de?
Kasper Mortensen, der skal holde tale på vegne af Danish Defence League, er blevet varetægtsfængslet i fire uger for grov vold http://modkraft.dk/nyheder/article/danish-defence-league-talsmand – om han når at slippe ud i tide til demonstrationen vil så vise sig.

For lidt mere generel info om det engelsk styrede Danish Defence League, læs denne artikel http://projektantifa.dk/nyheder/article/massive-konflikter-i-danish .

Et godt stedt at starte, hvis man vil vide noget om det antimuslimske miljø bredt set, er denne redegørelse udgivet af EXPO som kan findes her. http://expo.se/2011/expo-slapper-rapport-om-muslimhatet_4352.html

For et indblik i diverse norske hate groups bør man læse norske Vepsens årsrapport – særligt afsnittet om Norwegian Defence League. http://vepsen.org/2012/01/hatgrupper-2011/

For mere viden om English Defence League, så er der en del sider at se på: Hope Not Hate http://www.hopenothate.org.uk/hate-groups/edl/ , Unite Against Fascism http://uaf.org.uk/2011/07/factsheet-the-edl-violent-racists-and-fascists/ , det antifascistiske magasin Searchlight http://www.searchlightmagazine.com/ og EDL News http://edlnews.co.uk/ .