Enhedslisten Århus klar til folketingsvalget

 
 
 
 
 
PRESSEMEDDELELSE: Enhedslisten ser frem til valget og forventer en fremgang. De seneste meningsmålinger har givet op til 5,2 % tilslutning, hvilket kan give en fremgang fra 4 til 9 mandater og gode muligheder for at påvirke en kommende S-SF regering. Enhedslistens Årsmøde har genvalgt Per Clausen som spidskandidat i Århus, opstillet i Århus Øst, og Søren Egge Rasmussen som nr. 2, opstillet i Århus Nord. Partiet opstiller kandidaterne på partiliste.
   
Læs om kandidaterne her!

Lokalt har Enhedslisten i Århus valgt nye kandidater til de to øvrige kredse.

Socialrådgiver Solveig Munk opstilles i Århus Vest og landbrugselev Rasmus Vestergaard Madsen i Århus Syd.

Solveig der er 58 år, har boet i Århus Midtby de seneste 37 år. Hun er uddannet socialrådgiver og arbejder i en boligforening i Århus. Solveig Munk har på det seneste gået til kamp mod nedrivning og salg af boliger i Gellerup. Ovenpå afstemningen om Helhedsplanen i Gellerup udtaler Solveig:

”Vi var oppe imod et kæmpe magtapparat med millioner af kroner i ryggen. Bakket op af landets regering satte den samlede magtelite i Århus Byråd og Brabrand Boligforening alt ind på at følge Lars Løkke Rasmussens opfordring: ”Riv de sorte pletter ned”.

Vi havde kun vores skosåler og fornuftige argumenter at sætte op imod.

Med et ja fra et flertal af de fremmødte beboerne (13 % af lejemålene) skal der nu bruges milliarder af kroner på at sælge og nedrive hele blokke. På at bygge veje og etablere arbejdspladser i Gellerup til gavn for alle andre end de, der bor der. Vejen for bulldozerpoltikken i resten af landets udsatte boligområder er banet.

Enhedslisten fortsætter kampen for en social, solidarisk og økonomisk indsats i Gellerup og i landets øvrige udsatte boligområder. En politik med handlinger til gavn for nuværende beboere. Vi vil i Gellerup særligt fokusere på en bredviftet social indsats med udvidelse af fritids- og aktivitetsmulighederne for børnene. Vi vil bevare kontakten med mange af de modige beboere, der trodsede magteliten og stemte imod en asocial og diskriminerende plan”.

Rasmus er 19 år opvokset i Tranbjerg, tog i år studentereksamen fra Marselisborg Gymnasium og er lige startet på Kalø Økologisk Landbrugsskole for at uddanne sig til økologisk landmand. Rasmus har i fem år været aktiv i SUF (Socialistisk Ungdomsfront) og er lige blevet valgt til bestyrelsen for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Rasmus brander for uddannelse til alle unge og udtaler: “Regeringen har de sidste 9 år skåret ned på uddannelse. Selvsamme regering har gjort det til en målsætning, at 95% af en årgang i 2015 skal have en ungdomsuddannelse. I dag gælder det kun 81 %, hvilket er samme niveau som i 2001. Samtidig mangler 8000 unge en praktikplads. Jeg giver ikke noget for regeringens ævl om at investere i uddannelse. Enhedslisten kræver handling og foreslår at sløjfe sidste års skattelettelser til de 10 % procent rigeste og bruge pengene på uddannelse i stedet.”

Vedhæftet billeder af Solveig, Rasmus og Søren. Pressefoto af Per Clausen findes her: http://enhedslisten.dk/perclausen

Folketingskandidaterne kan træffes på tlf.

Per Clausen 3337 5008

Søren Egge Rasmussen 2215 6472

Solveig Munk 4026 8747

Rasmus Vestergaard Madsen 2659 5131