Enhedslisten vil have nazivold op i byrådet

PRESSEMEDDELELSE: Som beskrevet i den nyudgivne bog »Forklædt som nazist – en Århushistorie« fortsætter White Prides overfald på venstreorienterede, homoseksuelle og indvandrere i Århus.

TV2 Østjylland havde forleden et indslag om situationen i Århus. Den gav det indtryk, at White Pride »står bag langt færre voldelige overfald end tidligere.« Det mener Enhedslisten ikke er tilfældet.

Fra forrige kvartal kender Enhedslisten mindst tre tilfælde af grove uprovokerede overfald, som er blevet politianmeldt. Derudover er der vold, som ikke bliver anmeldt. Ofte fordi ofrene ikke tror det nytter, eller fordi de frygter repressalier fra White Pride.

»For dem, som det går ud over, er problemet jo ikke blevet mindre. Og det virker beskæmmende, at White Pride åbenlyst fortsat kan operere frit både på stadion og i byens natteliv. Deres egne udtalelser efterlader jo ingen tvivl om, at det er en gruppe, som bevidst fører sig frem med organiseret vold«, udtaler Jette Jensen, der repræsenterer Enhedslisten i Århus byråd.

Enhedslisten kender problemets omfang, og der er ofte folk, som henvender sig, når de er blevet overfaldet eller chikaneret af White Pride. Og her mener man ikke, at problemet skal nedtones.

»Derfor glæder det os, at Venstres Laura Hay vil have skærpet indsatsen mod White Prides voldelige fremfærd i Århus. Enhedslisten vil snarest tage det op i byrådet og håber på et godt samarbejde om at løse problemet«, siger Jette Jensen.

Enhedslisten håber på bred opbakning til Antiracistisk Netværks Krystalnats-arrangement den 9. november kl. 16.30 på Rådhuspladsen. Den er rettet mod nazisme og fremmedhad, og er ikke blevet mindre aktuelt efter de seneste afsløringer.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Jette Jensen 26 13 42 53

Hans Jørgen Vad 29 84 77 34

———————–

Kendte overfald i juli kvartal 2010:
Onsdag den 22. september

Uprovokeret overfald i Mølleparken. Protest-demonstration dagen efter
Lørdag den 28. august

To uprovokerede overfald på Banegårdspladsen – tre ofre, én ødelagt tand. Protest-demonstration mandagen efter, hvor der også skete en grundig politi-anmeldelse.
Lørdag den 10. juli

Voldsomt uprovokeret overfald i Mølleparken. Et offer – en hjemløs fra Odense, som blev slemt tilredt. Ingen protest-demonstration pga. sommerferie.

Derudover var der de grove overfald i Mejlgade lørdag den 6. februar, som fik en del presseomtale.